Minden év szeptember 29. a Magyar Innováció Napja. Ez alkalomból a VALOR HUNGARIAE Zrt a
Bíró László  Magyar Innovációs Díjat adományozza oda.

Előzmények

2019. évben ünnepeltük Bíró László, a golyóstoll neves feltalálója születésének 120. évfordulóját.

Ebből az alkalomból a VALOR HUNGARIAE Zrt. a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen javasolta, hogy Bíró László születésnapja a jövőben legyen a Magyar Innováció Napja az innovátorok ünnepe legyen.

Az alkalom tiszteletére 2019. év októberében a MISZ és a VALOR Tudományos Fórumot szervezett, amely szakmai elismerést aratott (több, mint 200 résztvevő)

A Fórumon a VALOR és a MISZ javaslatot tett a Bíró László Magyar Innovációs Díj megalapítására is. a kezdeményezést üdvözölte Bíró Mariann, Bíró László lánya és Rubik Ernő.

Bíró László  Magyar Innovációs Díj célja:

Olyan magyar feltalálók kiemelkedő eredményeinek elismerése, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a hazai innovációs ökoszisztéma és a magyar gazdaság fejlődéséhez.

Javaslattétel a díjazottra:

A díjazottra bármely magyar természetes vagy jogi személy tehet javaslatot a VALOR HUNGARIAE Zrt. honlapján közzétett feltételek szerint.

Kiválasztó grémium:

A díjat a VALOR HUNGARIAE Zrt., a tudományos élet és az ipari innováció országosan elismert képviselőiből álló kuratóriuma ítéli oda.

Kiválasztási szempontok:

A díjazott az előző év legkiemelkedőbb találmányával, innovációs eredményével rendelkezik, ami már gazdasági eredményt hozott és a jövőbeni haszna is ígéretes

Az elismeréssel járó díj: A díj kifejezi a kiemelkedő teljesítményt, a társadalmi elfogadottságot és az erkölcsi megbecsülést.